15 Nisan 2008 Salı

Çürüme


İtalya'dan otostopla ‘barış yolculuğu’ yapmak için yola çıkan İtalyan sanatçı Pippa Bacca’nın cesedi Gebze’de çıplak halde gömülmüş olarak bulundu.

Şaşırdınız mı? Sanmıyorum. En korkuncu da bu. İtalya'dan Avrupa'nın bir bölümünü sağ salim aşarak Türkiye'ye ulaşan bir kadın sanatçının kaybolduğu haberini ilk duyduğunuzda biliyorum siz de benim gibi tahmin etmiştiniz olmuş olanları. Şaşırmadık, çünkü bu ülkedeki çürümenin yozlaşmanın geldiği boyutu biliyorduk içten içe. Hatta belki bazılarınız Pippa'ya kızdı, "Ne işin vardı, kadın başına otoyollarda diye." Bu olanlar sadece, bir sapığın sıradışı davranışıyla açıklanabilir mi peki? Eğer şaşırmıyorsak bu dehşet hikayesine, o sapık olmasa birkaç kilometre ileride Pippa'nın başka bir sapığın saldırısına uğrayacağını düşünüyorsak eğer, bu kadar sıradansa bu ülkede sapıtmak ve belki de bunun sıradışı bir durum olmadığını bildiğimiz için bütün gazeteler özür üstüne özür diliyorlarsa, diyecek başka şeyler olmalı bunun üstüne. Belki de tek kelime açıklamakta her şeyi: "ÇÜRÜME"
Copyright © Olcay PINAR

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Olay gerçekten üzücü ve aynen söylediğin gibi hiç şaşırtıcı değil. Peki benim için senin için bizim için şaşırtıcı olmayan bu feci olay neden polisimiz için İçişleri Bakanımız için şaşırtıcı oldu ? Bu tehlikeli yolculuk televizyonda, gazetelerde uzun uzun anlatılmadı mı ? Neden uygun mesafeden takip ederek korumadılar kadıncağızı. Göz göre göre olmadı mı bu. Köpeğin ısırması mıdır sorun sahibinin köpeğini kontrol altında tutmaması mıdır ? Burada sorumlu doğrudan Emniyet teşkilatı, İçişler Bakanı ve Hükümet değil mi ? Bilinçli taksir denir buna hukukta.

Adsız dedi ki...

Tuhaf bir olay toplumun kabukları çatlıyor inşallah kendimize geliriz silkelenip

monos-una dedi ki...

bu olayın sonrasında kalbimi en fazla yaralayan , insanların otobüslerde yahut çiğ tv programlarında " abi gelinlikle ücra yerlerde de gezilmez ki" edasında yaptıkları konuşmlardı. utancımı gizleyemez oldum artık bu ülkede. keşke harry potter olsaydım

Sabahat Sercan Pınar dedi ki...

Bu topraklarda her zaman korku egemen olmuştur. Bacca'nın hunharca, canice, sapıkca öldürüldüğü Gebze'de, Milattan önce183 de kahraman Annibal sığındığı bu bölgenin egemeni tarafından, düşmanı Romalılara teslim edilmek tehditi altında intihar etmek zorunda kalmıştır. Mezarı Gebze'dedir. Bu kahramanın anıt mezarının yakınında şimdi Bacca'nın anıtı dikilecekmiş. Bu ülkede kaç kişi Annibal'in anıt mezarının Gebze'de olduğunu bilmektedir ki? İşte halkımız bunları bilme seviyesine geldiğinde belki, Baccalar, Ayşeler, Ebrular, Şebnemler, korkusuzca bu topraklarda dolaşabilecektir. O zamana kadar bu gibi cinayatlerin önlenmesini sağlayamayan yetkililerin de görevlerini yapıp yapmadıkları konusunda kendilerine soru sorması gerekir.

aynadaki yüzden arta kalan.. dedi ki...

bu olayın acısını yüreğimin derinliklerinde hissettim...
kendimden utanıyorum..
böyle bir ülkede yaşamak ne kadar da utanç verici..
pippa bacca nın cesedi bulunduğunda italyadaydm ve o an ki hislerim sanki ne yöne her kime baksam bakışları üstümdeymiş gibi hissettim..
acı verici bir durum,barış için yollara düşen bir insanın bir cok avrupa ülkesini gectikten sonra ülkemizde öldürülmesi daha da berbat bir durum...
bu durumu çürüme ile açıklamak hafif gelir bence..
off off...ne desem kelimeler kifayetsiz kalıyor...