17 Nisan 2010 Cumartesi

7/24 Romantizm

Dünyada ilgimi çeken bazı insan tipleri var, bunlardan biri de tam zamanlı romantikler. Bu arkadaşların en belirgin özelliği 7/24 romantik olmak gibi üstün bir yeteneğe sahip olmaları, üstelik bunun için romantizmi yöneltecek bir karşı cins öznesine de ihtiyaç duymamalarıdır. Her dakika muhtemelen uyurken bile romantiktir bu arkadaşlar ve bu durum, o sırada ya da geçmişte birine aşık olup olmamalarından tamamen bağımsızdır. Hatta kural olmamakla birlikte genel olarak yalnızdırlar. Ancak yanlış anlaşılmamalı; bu arkadaşları, birliktelik istedikleri için romantik rolü yapanlarla karıştırmak, haksızlık olur. Tam zamanlı romantikler, tamamen içtendirler ve yürekten romantiktirler.

Konunun biraz daha anlaşılması için birkaç örnek vermekte fayda görüyorum. Bu yeteneğe sahip olan insanlar, sürekli duygulanırlar. Akıllarını genelde soyut bir aşk kavramına takmışlardır, sürekli "aşkın ne müthiş bir şey olduğundan" bahsederler ama yukarıda değindiğimiz gibi bu etkinlik için aşık olmaya ya da bir öznenin varlığına ihtiyaç duymamak gibi olağanüstü bir yetenekleri vardır. Bu türün gelişmiş temsilcileri şiir dünyasına oldukça hakimdirler; her an söylenecek, oraya buraya msn'e, facebook'a yazılacak bir dörtlükleri hazırda bulunur. Bu şiirler genelde kötüdür ama zaten çok da fark etmez, yeter ki meramı anlatmaya yetsin.

Şiirdeki bu aza kanaat etme geleneği, şarkılar için de geçerlidir. Neredeyse unutuyordum: Güller!! Gül önemli bir unsurdur profil fotosu, şiir arkası zemin, şarkı arkasına slayt resmi olarak gül fotoğrafı kullanılması, önemli ayırt edici özelliklerden birisidir. Şarkı arkası slayta özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum: Şiirlerin, şarkıların arkasına siyah-beyaz sevgili fotoğrafları, uçuşan güller, kalpler ve kim olduğu belli olmayan kadın ve erkek fotoğrafları yerleştirerek slaytlar oluşturmak ve bunları yaymak yerleşmiş bir davranış kalıbıdır.

Tam zamanlı romantikler, birbirlerini hemen tanırlar ve kısa sürede kaynaşırlar. Özellikle kadın ve erkek cinsleri bir araya geldiğinde karşılıklı coşkunluktan öyle büyük bir enerji açığa çıkar ki açığa çıkan bu enerji, çevreye ciddi zararlar verebilir. Bu nedenle böyle durumlarda tehlikeyi sezip güvenli biçimde sanal ya da gerçek ortamdan uzaklaşmakta büyük yarar bulunur.

Eğer siz bir 7/24 romantik değilseniz bu kimselerle iletişiminiz zor olabilir çünkü sizi muhtemelen ruhsuz ve kuru bulacaklardır ve en iyi ihtimalle çabucak kırılıp, sizden soğurlar ve onları anlamayacak kadar duygusuz olduğunuzu düşünürler. Kötü ihtimal ise düşman başınadır, gözleri karardı mı o yumuşacık duygusal ruhun içinden ölümcül bir aşk ninjası fırlayabilir. Bu yüzden gerilim anında çok fazla tartışmaya girmeden sularına gitmek daha iyi bir fikir olabilir.

Sonuç olarak bu tür, temelde zararsızdır, zararları kendilerinedir. Elbette aşırı dozlarda muhatap olunduklarında yan etki riski vardır, tavsiye edilmez.

1 yorum:

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Romantizm,hemen her dilde,yaşamın gerçeklerinden kaçış,bir düşünceler,duygular ve düşler dünyasına sığınış anlamını taşıyan romantizm,aslında kapitalist burjuva düzenine,'yitirilmiş düşler' düzenine,iş hayatı ve kazancın bayağılığına karşı bir ayaklanma,tutkulu ve çelişmeli bir ayaklanma hareketidir demiş Fischer..