17 Mart 2009 Salı

Vicdan

İnsan türünü bütün eksikliklerine rağmen sevilebilir kılan şeylerden biri "vicdan". Peki ya vicdanını yitirirse insanlar? Ne denli yıkıcı olabileceklerini düşünebiliyor musunuz?
Bu akşam izlediğim bir haberden sonra ağzımdan sadece tek kelime çıkabildi: "Vicdansızlar..."
Aşağıya o haberi ekliyorum. Ben bu insanlarla, vicdanını yitirmiş insanlarla yaşamaktan duyduğum mutsuzluğu her gün tekrar hatırlıyorum....Hatırlatıyorlar... İdam edilen 21 yaşında bir gencin annesine yazdığı son mektubu, 26 yıl boyunca evladını yitirmiş bir anneye vermeyen ruh hastalarıyla aynı havayı solumak bile zulüm olmaya başladı.

Hürriyet:
12 Eylül döneminde idam edilen Ramazan Yukarıgöz'ün, idamından önce ailesine yazdığı son mektubu, 26 yıl sonra annesine teslim edildi.
Devrimci 78'liler Federasyonu Başkanı Ruşen Sümbüloğlu, Mülkiyeliler Derneği'nde düzenlenen basın toplantısında, 12 Eylül döneminde yargılanarak idam edilen Ramazan Yukarıgöz, Mehmet Kanbur, Erdoğan Yazgan ve Ömer Yazgan'ın idamlarından önce ailelerine mektup yazmalarına izin verildiğini ifade etti. Bu mektupların sakıncalı görülerek, idamların ardından ailelere teslim edilmediğini savunan Sümbüloğlu, mektupların Genelkurmay Başkanlığı arşivinde saklandığını ileri sürdü.
....................
Aysel Yukarıgöz, bu mektubu almak için 26 yıl beklediğini ifade ederek, “Bu mektubu alana kadar ölmedim. Bunu yapanların yargılanmasını görene kadar da ölmeyeceğim. Benim yavrum kimseyi ele vermedi, onuruyla geldi, onuruyla gitti. Başım her zaman dimdik. Oğlum zaten ölmedi, kalbimde yaşıyor” diye konuştu.



1 yorum:

monos-una dedi ki...

Sevgiden korkuyorlar, akıldan korkuyorlar. Ne korkak bu adamlar...